Presse

Se Fuldkornspartnerskabets pressemeddelelser her.

Følg også fuldkornspartnerskabets pressemeddelelser og nyheder hos MyNewsDesk http://www.mynewsdesk.com/dk/fuldkornspartnerskabet 

Hvis du har spørgsmål vedrørende presse, pressefotos eller fuldkornslogoet, så kontakt kampagneleder Rikke Iben Neess.

Årets Fuldkornsdag 2016

Januar 2016

Landet rundt deltager virksomheder, kommuner, hospitaler, supermarkeder, bagere og mange andre i markeringen af Årets Fuldkornsdag, som finder sted den 22. januar.

Årets Fuldkornsdag skal minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen. Det gælder ikke kun denne dag, men året rundt. For selvom fuldkorn er blevet mere udbredt, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet, at kun 30 procent af danskerne spiser de anbefalede mængder

Læs pressemeddelelsen herHent billedet her som jpg

Ny kampagne skal få unge til at spise mere fuldkorn

Oktober 2015

For den gruppe af unge der spiser mindst fuldkorn, er indtaget helt nede på 23 gram fuldkorn om dagen, hvilket er mindre end en tredjedel af den anbefalede mængde. Det viser tal fra DTU Fødevareinstituttet. En ny kampagne fra Fuldkornspartnerskabet skal få unge til at spise mere fuldkorn.

Læs pressemeddelelsen herHent billedet her som jpg

Nyt undervisningsmateriale om fuldkorn klar til brug

Oktober 2015

Underviser du madhåndværkere, og har du den gode smag i højsædet? Så er der hjælp at hente. Fuldkornspartnerskabet lancerer et gratis undervisningsmateriale om fuldkorn til undervisning af kommende generationers madhåndværkere.

Læs pressemeddelelsen herHent billedet her som jpg

Fuldkornsråd fejrer fødselsdag: Danskerne mangler fortsat viden

September 2015

I september er det to år siden, at fuldkorn fik sit helt eget officielle kostråd. Men til trods for et øget fokus på sundhed via kostråd og den generelle sundhedsbølge, mangler danskerne fortsat viden om fuldkorn, viser undersøgelse.

Læs pressemeddelelsen herHent billedet her som jpg

Danmarks Bedste Fuldkornsbrød 2015

September 2015

Den 22. september kåres vinderen af Danmarks Bedste Fuldkornshvedebrød, når bagere og konditormestre i Danmark afholder konkurrencen om Danmarks Bedste Brød og Kager på Rådhuspladsen i København

Læs pressemeddelelsen her.Hent billedet her som jpg

Høsten er over os: Kender du kornets rejse?

August 2015

Mejetærskerne er kørt på markerne, og høsten er i gang. Nye tal viser, at HELE kornet anvendes i langt højere grad nu end tidligere, fordi danskerne har fået smag for fuldkorn. Men kender du kornets rejse fra jord til bord?

Læs pressemeddelelsen herHent billedet her som jpg

Download vores faktaark om fuldkorn

Skolestart: Børn spiser for lidt fuldkorn

August 2015

Skolestarten er i gang, og det betyder, at det igen er tid til at smøre madpakker. Men kun knap halvdelen af alle danske børn spiser den anbefalede mængde fuldkorn. Her giver diætist fra Diabetesforeningen og Fuldkornspartnerskabet inspiration til mere fuldkorn i madpakken.

Læs pressemeddelelsen herHent billedet her som jpg

Download vores faktaark om fuldkorn

Fuldkorn kan også være glutenfri

Juli 2015

At spise glutenfrit er ikke ensbetydende med en kost uden fuldkorn. Fuldkorn kan nemlig også være glutenfri. Der findes mange muligheder bl.a. majsmel, brune ris, røde ris, rismel, ris flager, glutenfri havregryn og hirsemel. Fuldkornspartnerskabet, der arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn, giver sammen med diætist Mia Rasholt fra Cøliakiforeningen tips til mere glutenfri fuldkorn i kosten.

Læs pressemeddelelsen herHent billedet her som jpg

Hent lækre glutenfri opskrifter med fuldkorn her

Læs mere om cøliaki og glutenfri fuldkorn her

Danskerne er ikke fulde nok - af fuldkorn

Maj 2015

"Danskerne er ikke fulde nok - af fuldkorn". Vi spiser mere og mere fuldkorn, men 70% af danskerne spiser stadig ikke de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen. Det vil Fuldkornspartnerskabet lave om på med en ny kampagne.

Læs pressemeddelelsen herHent billedet her som jpg

Hent kampagneplakaten her som pdf

Download vores faktaark om YouGov analysen

Download vores faktaark om fuldkorn

Hent fuldkornslogoet her som pdf

Danskerne fravælger hypet diæt

Maj 2015

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne og kun 2% af dem, lever efter diætens forskrifter. 74% af dem siger, at de ikke vil spise LCHF kost. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Læs pressemeddelelsen her

Fuldkornssmørrebrød

Hent billedet her som pdf

Download vores faktaark om YouGov analysen

Download vores faktaark om fuldkorn

Hent fuldkornslogoet her som pdf

Læs om konsekvenserne ved at være på proteinkur her

Dansk nationalspise er på retur!

December 2014

Rugbrød er stadig en populær spise til julefrokosten, men flest danskere over 65 år spiser rugbrød hver dag. Det viser helt nye tal fra YouGov i en analyse udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet, som er et offentligt privat partnerskab, hvor Fødevarestyrelsen, Fødevarevirksomheder og sundhedsNGO’er arbejder sammen om at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Læs pressemeddelelsen her

Fuldkornsrugbrød

Fuldkorn fredag morgen i firmaet

Fredag d. 24. oktober er national fuldkornsdag, og i år vil Fuldkornspartnerskabet have danskerne til at tage fuldkorn med til fredagsmorgenmaden på arbejdspladserne. Læs baggrundshistorien her.

Download vores faktaark om fuldkorn.

Whole grain intake sets new record

May 2014

Danes now have an average intake of 63 grams whole grain per day and 30% of the Danish population now eats the recommended amount of 75 grams whole grain per day. Danes with the lowest whole grain intake have now doubled their intake compared to their previous average.

Read the presse release here

Fuldkornsindtaget sætter ny rekord

Maj 2014

Danskerne spiser nu i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen, og 30 % af befolkningen får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen. De danskere, der spiser allermindst fuldkorn, spiser nu dobbelt så meget fuldkorn som tidligere.

Læs Fuldkornspartnerskabets pressemeddelelse Fuldkornsindtaget sætter ny rekord
Læs DTU Fødevareinstituttets pressemeddelelse Langt mere fuldkorn i danskernes kost.
Læs også DTU Fødevareinstituttets rapport Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013.

Jul med fuldkorn

December 2013

Vinterkulden og julestemningen har sænket sig over Danmark.

Julen er hyggens og festernes tid, så Fuldkornspartnerskabet giver dig tre nye lækre opskrifter, der hjælper dig med at få fuldkorn i den søde juletid.

Læs pressemeddelelsen her

Den Nationale Fuldkornsdag indtager Danmark

Oktober 2013

Den 24. oktober afholder Fuldkornspartnerskabet National Fuldkornsdag, og det skal fejres! Under parolen Fuldkorn til folket vil vi byde på lækre fuldkornslogomærkede produkter på 7 af landets travleste DSB stationer. Du vil samtidigt have chancen for, at deltage i en konkurrence om, at vinde en tur i luftballon henover Danmark.

Læs pressemeddelelsen her

National Fuldkornsdag 2013

Dobbelt op på fuldkorn

Juni 2013

Danskerne har for alvor taget budskabet om at spise mere fuldkorn til sig, og indtaget af fuldkorn er steget markant de sidste år. Det viser en midtvejsmåling fra den seneste kostundersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har foretaget.

Læs pressemeddelelsen her

Fremgang i fuldkorn trods kulhydratforskrækkelse

Marts 2013

Danskerne spiser stadig fuldkorn på trods af det store fokus på stenalderkost og stigende kulhydratforskrækkelse. Salget af de fuldkornslogomærkede produkter steg 7,2 % i 2012 ift. 2011. Og 82 % af den danske befolkning siger, at fuldkorn er sundt.

Læs pressemeddelelsen her

Hvorfor gå glip af noget, når du kan få det hele med?

December 2012

Unge kvinder spiser mindre fuldkorn end gennemsnittet og langt mindre end den anbefalede mængde. Derfor vil en ny kampagne med Mathias ”Zanka” Jørgensen som model forsøge, at få de unge kvinders øjne op for fuldkorn. Det gælder nemlig om at få det hele med – også kimen og skaldelene, hvor de fleste vitaminer, fibre og mineraler sidder.

Læs pressemeddelelsen her

Ungdomskampagne med Zanka

Danmark rammes af fuldkorn

Oktober 2012

Onsdag den 24. oktober bliver den Nationale Fuldkornsdag fejret for første gang. Fuldkornspartnerskabet drager på fuldkorns roadtrip og besøger Aarhus, Odense og København i et orange folkevognsrugbrød under temaet ”få smag for fuldkorn”.

Læs pressemeddelelsen her

National Fuldkornsdag 2012

Omfattende kampagne fylder fuldkorn på folket

Maj 2012

Den landsdækkende ”Fuldkorn til dig i maj”-kampagne er nu sat igang! Vores mål er at få endnu flere danskere til at spise mere fuldkorn.

Læs pressemeddelelsen her

Flere og flere kender fuldkornslogoet og vil gerne spise mere

April 2012

Fuldkornsprodukter med det karakteristiske orange logo bliver i højere grad genkendt på hylderne. Og rigtig mange danskere vil gerne spise mere fuldkorn.

Læs pressemeddelelsen her

Hvordan får de unge det hele med?

April 2012

I februar 2012 kørte Fuldkornspartnerskabet en kampagne under sloganet: ”Vil du have det hele med?” En letpåklædt kvinde i en korn-mark agerede blikfang, og kampagnen skulle få unge mænd til at få øjnene op for det orange fuldkornslogo.

Læs pressemeddelelsen her

Unge mænd får for lidt

Februar 2012

Unge mænd spiser for lidt fuldkorn, men det skal en ny målrettet kampagne lave om på. Løftede pegefingre er erstattet med opfordringer til at få det hele med.

Læs pressemeddelelse her

Ungdomskampagne vs.1.0

Sommerglad sommermad med fuldkorn

Juli 2011

Sommeren byder på masser af lækre salater, frugter, bær og grøntsager, men får du også fuldkorn nok? Frivillige i Fuldkornspartnerskabet, Edith Rasmussen og Betina Herskind, som begge er ernærings og sundhedskonsulenter, giver her deres bud på lækre sommerretter med masser af fuldkorn i.

Læs pressemeddelelsen her

Nu hænger fuldkorn på træerne, bogstaveligt talt

Maj 2011

Op mod 400 tilgængelige fuldkornsprodukter gør det nemmere end nogensinde før at vælge fuldkorn, når du køber ind. Det fejrer vi ved, at plante tre høje træer fyldt med fuldkornsprodukter midt på Københavns Hovedbanegård torsdag kl. 7-17 – og alle er inviteret!

Læs pressemeddelelsen her

Fuldkorn hænger på træerne

Over 72.000 tons solgte produkter med fuldkornslogo

April 2011

Danskerne har taget så godt imod det orange fuldkornslogo og fuldkornskampagnen, at der fra 29. marts 2010 til 27. marts 2011 er solgt over 72.000 tons produkter med fuldkornslogoet, alene i dagligvarebutikkerne. Et salg på over 1.2 milliarder kr. Derfor forlænger Fuldkornspartnerskabet indsatsen med yderligere tre år.

Læs pressemeddelelsen her

Danske bagere er fulde af fuldkorn

Januar 2011

Hos flere bagere i Danmark er der nu fuldkorn på hylderne, og det er noget kunderne kan lide. Nu kan man nemlig også få fuldkorn i lyse brødtyper, så kunderne kan få det bedste fra hele kornet, når de køber ind hos bagere rundt omkring i Danmark.

Læs pressemeddelelsen her

Hos Shell tanker medarbejderne fuldkorn i kantinen

Januar 2011

I januar og februar gør A/S Dansk Shell en ekstra indsats for sund mad i både kantinen og på mødebordet, når Shells kantine Sodexo i samarbejde med Fuldkornspartnerskabet sætter fuldkorn på menuen.

Læs pressemeddelelsen her

Der ryger fuldkorn over disken som aldrig før

Oktober 2010

Salget af fuldkornsprodukter med det genkendelige orange logo oplever en massiv vækst hos danskerne, som i stigende grad vælger knækbrød, hvedebrød, dybfrostbrød, rugbrød, morgenmadsprodukter og mel med fuldkorn.

Læs pressemeddelelsen her

Danskerne får for lidt

Oktober 2010

Fuldkornsprodukter med det genkendelige orange logo på morgenbordet er i massiv vækst, og det er gode nyheder for folkesundheden. Men alt for mange får dog stadig langt under de 75 anbefalede gram fuldkorn om dagen.

Læs pressemeddelelsen her

Danskerne er vilde med fuldkorn

Juni 2010

Danskerne er vilde med fuldkornsprodukter. Mens den samlede mængde af brød- og kornprodukter er konstant, er der stor vækst af fuldkornsprodukter med fuldkornslogoet. Det betyder, at danskerne i stigende grad erstatter hvedemelsprodukter med de grovere fuldkornsversioner. Det kan komme folkesundheden til gode.

Læs pressemeddelelsen her

Fuldkorn sælger

Juni 2010

På halvandet år er andelen af produkter med fuldkorn steget eksplosivt i Hatting, og i dag udgør brød med fuldkornslogoet mere end en femtedel af det samlede salg.

Læs pressemeddelelsen her

Et ordentlig slag i bolledejen for fuldkorn

Januar 2010

Fuldkornspartnerskabet har på et år næsten fordoblet danskernes muligheder for at købe fuldkornsprodukter. I dag kan forbrugerne vælge mellem 190 fuldkornsprodukter og producenter i partnerskabet melder om vækstrater på op til 20-30 pct. på de populære fuldkornsprodukter.

Læs pressemeddelelsen her

Svaret er fuldkorn – mød de nye fuldkornsambassadører

Januar 2010

Hvad har Manu Sareen, Kaya Brüel, Lotte Heise, fødevareministeren og ernæringsekspert Christian Bitz tilfælles? Svaret er, at de spiser masser af fuldkorn og gerne vil sætte fokus på folkesundheden. Derfor er de fuldkornsambassadører.

Læs pressemeddelelsen her

FUC! Fuldkornsagenter på gaden

Januar 2010

Vær beredt! For der er fuld fart på de cirka 100 FUC!-agenter, der i hele landet spotter restauranter, caféer og kantiner, der har fuldkorn på menuen. FuldkornUnderCover!-agenterne er på gaden og opsøger lokale spisesteder og bagere for at få dem til at skilte med, hvilke af deres produkter, der indeholder fuldkorn. FUC!-agenternes mission er, at fuldkorn bliver let at finde på bagerens hylder og på restaurantens og caféens menukort.

Læs pressemeddelelsen her

Fuldkorn i fastfood – om samarbejde med Easyfood og JustEat

November 2009

Flere fastfoodkæder melder sig på banen med sunde varianter af fastfood. McDonalds og nu også fastfoodleverandøren Just- Eat.dk har produkter med fuldkornslogoet i sortimentet. De vil give forbrugerne mulighed for et sundere valg – når der står fastfood på menuen.

Læs pressemeddelelsen her

TEC Hvidovre gør fuldkornsmorgenmad obligatorisk

August 2009

Det er ikke kun børn i institutioner, der snart får et gratis dagligt måltid. Når eleverne på teknisk skole mandag den 17. august begynder deres uddannelse, er det med fuldkornsmorgenmad og motion på skemaet.

Læs pressemeddelelsen her

Lyst brød er et hit

April 2009

Meget tyder på, at det hidtil stigende indtag af lyst, fint hvedebrød er ved at vende. På bare to måneder har hver 5. dansker lært fuldkornslogoet at kende, og på bare tre måneder har landets største danskejede brødproducent, Kohberg Brød, lanceret 5 nye fuldkornsprodukter inden for lyst brød.

Læs pressemeddelelsen her

fuldkorn lystbrød

Fuldkornssucces

August 2009

På mindre end 2 måneder har hver 5. dansker lært fuldkornslogoet at kende. Det viser en analyse fra Nielsen Company for Fuldkornspartnerskabet. Og heldigvis er der en sammenhæng mellem kendskab til logo og det at købe madvarer med et højt indhold af fuldkorn. Fuldkorn indeholder flere fibre, mineraler og vitaminer og er en del af Fødevarestyrelsens otte kostråd.

Læs pressemeddelelsen her

Logo skal hjælpe danskerne til at vælge fuldkorn først

Januar 2009

I dag begynder en helt ny sundhedskampagne. Kampagnen, der løber frem til 2011, stiller skarpt på fuldkorn.

Læs pressemeddelelsen her

Kåring af Danmarks bedste fuldkornsbrød

December 2008

Der skal knuses et par fordomme, spædes op med lidt ny viden, og så skal der tilsættes hygge. Fuldkornsbrød skal blive hyggeligere, hvis danskerne skal ændre på deres brødvaner og blive bedre til at spise fuldkorn. Danske bagere har eksperimenteret med nye opskrifter, og Danmarks bedste fuldkornsbrød er kåret.

Læs pressemeddelelsen her

Fødevarestyrelsens anbefaling

Maj 2008

En ny undersøgelse slår fast, at danskerne skal spise fuldkorn hver dag – mindst 75 gram om dagen.

Læs pressemeddelelsen her

Ny rapport om fuldkorn fra DTU Fødevareinstitut

Maj 2008

Vi bør spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen i form af forskellige fuldkornsprodukter som havregryn, brød, fuldkornspasta og fuldkornsris. Det er anbefalingen i en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet. Fuldkorn kan bidrage til at nedsætte risikoen for en række alvorlige sygdomme. Men i dag spiser kun 6 % af danskerne den anbefalede mængde.

Læs pressemeddelelsen her

Kampagneleder

Rikke Iben Neess rikn@di.dk +45 30 38 15 36

Spis 75 gram fuldkorn om dagen

Den officielle anbefaling for fuldkorn er mindst 75 gram om dagen.

Hvor mange får nok fuldkorn?

Kun 30 % af den danske befolkning får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen.