Snegle med fuldkorn, dadler og nøddecreme

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Fyldet

Hasselnødderne lægges på bagepapir i ovnen ved 150 grader i ca. 35 minutter. De skal ud af ovnen når de er gyldne og skallen er løs, de må ikke blive brændte. Herefter lægges de i et viskestykke, lad dem ligge pakket ind i viskestykket i ca. 10 minutter. Derefter ruller man skallen af. Det af skallen der ikke kommer af ved denne metode må man pille af selv. Herefter blendes hasselnødder med sesamolien til de får en smøragtig konsistens. Dadlerne blendes også og tilsættes hasselnøddesmørret. Smag til med kanel, der kan tilsættes vanilje eller kardemomme efter smag.

Dejen

Gæren smuldres i det lunkne vand hvorefter resten af ingredienserne tilsættes. Tilsæt mere mel hvis dejen er for våd. Dejen sættes til hævning til den er dobbelt størrelse, ca. 1½ time, og rulles herefter ud til en stor tynd flade. Fyldet spredes ud på fladen og den rulles sammen hvorefter man skærer sneglene ca. 1,5 cm tykkelse. Sættes til hævning i ca. en halv time. Herefter pensles sneglene med æg og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.


Ingredienser

Fyld til sneglerne
150 g hasselnøder 100 g dadler kanel efter eget ønske 1 spsk. sesamolie
12 stk.
25 g gær 1 dl lunkent vand 2 dl skummetmælk ½ tsk. salt 1 tsk. kokosolie 400 g fuldkornshvedemel 150 g havregryn
Pensling
1 sammenpisket æg

Flere desserter med fuldkorn