Scones med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Lune scones med hjemmelavet lemon curd, lige til at skabe en klassisk britisk stemning ved the tiden.

Lemon curd

Riv skallen af citronen og pres saften ud. Kom citronsaft, æg og sukker i en gryde. Varm op ved middel varme og under konstant omrøring. Tag gryden af varmen når massen er blevet cremet og tilsæt citronskal og smør. Rør indtil smørret er smeltet og sæt på køl.

Fuldkornsscones

Kom mel, natron, bagepulver, sukker og et nip salt i en skål og bland det sammen. Skær smørret i tern og kom det i skålen. Smuldr smørret med fingrene til det ligner fint savsmuld. Tilsæt kærnemælken og rør rundt til dejen samler sig. Rul dejen ud til 2 cm tykkelse på et bord, drysset let med mel. Udstik scones med et glas der er ca. 8cm i diameter. Saml dejen der er tilovers og udstik nye scones. Pensl sconesne med æg og bag dem ved 200° i 10 - 12 minutter.

Serveres bedst lune, med lemon curd, smør eller marmelade.

Tip

Tilsæt evt. nødder, tørret frugt eller hakket chokolade til dejen.

Ingredienser

Lemon curd
3 økologiske citroner 3 æg 150 g sukker 60 g smør
Fuldkornsscones ca. 10 stk.
285 g hvedemel 285 g fuldkornshvedemel 1½ tsk. natron 1½ tsk. bagepulver 120 g smør 1½ spsk. sukker 375 ml kærnemælk 1 æg ½ tsk. salt

Flere desserter med fuldkorn