Rugbrødskage med solbær og flødeskum

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Denne opskrift er udviklet af kokken Martin Guf

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader.

Blend rugbrødet fint. Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt. Pisk æggehviderne stive og luftige i en anden skål.

Vend rugbrød, bagepulver, kartoffelmel, hasselnødder og kakaopulver i æggeblommerne. Vend herefter æggehviderne forsigtigt i massen.

Bag kagen i en form med bagepapir i 40 minutter.

Kom solbær, flormelis og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet. Skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter, til det er kogt godt sammen til en solbærkompot.

Pisk fløden til flødeskum. Server kagen med flødeskum og solbærkompot.

Tip

I stedet for solbærkompotten kan du købe en lækker solbærsyltetøj og servere til kagen.

Ingredienser

4 personer
Bund
3 stk. æg 70 gram sukker 100 gram rugbrød 1 spsk kakao 1 spsk bagepulver 1 spsk kartoffelmel 50 gram hakkede hasselnødder
Flødeskum
4 dl fløde
Solbærkompot
2 dl solbær 2 spsk flormelis 1/2 dl vand

Flere desserter med fuldkorn