Pandekager med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Æg, mælk og sukker piskes sammen. Smørret smeltes på panden og hældes langsomt i dejen under omrøring. Mel, havregryn, bagepulver og salt blandes for sig og røres derefter i dejen. Kom ca. ½ dl dej på panden ad gangen, så fås omtrent 16 små luftige pandekager. Serveres med fx skyr, sirup og bær.

Tip

Til en morgenmad deluxe med pandekager vil frisk frugt, en fuldkornsbolle eller en skive ristet rugbrød med lidt god ost gøre sig godt.


Ingredienser

ca. 16 stk.
80 g hvedemel 40 g finvalsede havregryn 40 g groft rugmel 2 æg 3 dl mælk (gerne kærnemælk) 1 spsk. sukker 2 tsk. bagepulver m. top 20 g smør en knivspids salt

Flere desserter med fuldkorn