Ostekage med rugbrødsbund og rabarberkompot

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Denne opskrift er udviklet i et samarbejde mellem Hjerteforeningen og Nordea-fonden til projekt ”Børnebørnenes Madværksted". Læs mere om projektet her.

Fremgangsmåde

Rugbrødsbund

Tænd ovnen på 160 grader.

Bryd brødet i mindre stykker. Kom brødet i en foodprocessor eller minihakker sammen med nødder, dadler, olie og kanel eller lakridspulver. Blend til alt er helt findelt.

Smør en springform med lidt olie. Tryk massen sammen i bunden af springformen. Bag bunden i 25 minutter. Lad den køle helt af i formen.

Ostecreme

Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i minimum 10 minutter.

Riv appelsinskallen fint og kom det i en skål. Pres saften af den halve appelsin. Rør flødeost og skyr sammen med flormelis og appelsinskal.

Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i en lille gryde sammen med appelsinsaften, uden at det begynder at koge. Pisk den smeltede husblas hurtigt i ostemassen. Hæld massen ovenpå rugbrødsbunden.

Sæt kagen i køleskabet i ca. 4 timer til den er skærefast.

Rabarberkompot

Rens rabarberne grundigt, og skær dem i stykker på 2 cm. Kom dem i en gryde med sukkeret, og kog forsigtigt op. Lad dem koge ved svag varme i 3-4 minutter, eller til de er møre uden at koge ud. Lad dem køle af.

Løsn springformen med en kniv og fjern ringen forsigtigt. Servér kagen med rabarberkompot.

Tip

Hvis du ikke har en foodprocessor eller minihakker, kan du rive rugbrødet fint og hakke dadler og nødder så fint, du kan med en kniv. Ælt det hele sammen med olie og kanel eller lakridspulver.

Ingredienser

15 personer
Rugbrødsbund
250 gram rugbrød 100 gram hasselnødder 150 gram tørrede dadler 1 spsk. nøddeolie eller smagsneutral rapsolie 1 tsk. stødt kanel eller lakrids-pulver (vælg én af delene, efter hvad du bedst kan lide) Lidt olie til formen
Ostecreme
3 blade husblas 1 ubehandlet appelsin 200 gram flødeost max 11% 4 dl skyr 100 gram flormelis
Rabarberkompot
900 gram rabarber 150 gram sukker

Over 22.000 følgere på Facebook

facebook alt
Få de seneste opskrifter og deltag i konkurrencer og events.

Hvor mange børn får nok fuldkorn?

43 % af børn i alderen 4-14 år får den anbefalede mængde fuldkorn om dagen.

Hvor mange får nok fuldkorn?

Kun 30 % af den danske befolkning får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen.

Flere desserter med fulkdorn