Hindbær/rabarber kompot med fuldkornsknas

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Skyl rabarberne og skær enderne af. Skær i små stykker. Hindbærrene renses. Kom alt i en gryde sammen med sukker, vand, vanilje og nonxalsyre. Bring det langsomt i kog og lad det koge ind i ca. 8-10 minutter, så frugten bliver mere som mos. Sæt nu det hele på køl indtil det har køleskabstemperatur. Knas til toppen: Smelt smør og sukker på en pande og bland derefter havregryn og rugflager i. Rist havregrynene til de er sprøde – pas på at de ikke brænder på. Hæld det ud på et stykke bagepapir til afkøling. Lav nu vaniljecremen ved at piske fløden til flødeskum. Skrab vaniljen ud af vaniljestangen. Dernæst piskes æggeblommer med sukker og vanilje og vend det sammen med flødeskummen. Smag til om der er behov for mere sukker. Hele desserten samles kort før servering på følgende måde: Først bærkompot, så havre/rug knasen og til sidst vaniljecreme. Dette gentages 1 gang. Drys evt. til sidst med lidt grofthakket chokolade.

Ingredienser

4 personer
500 g rabarber 250 g Hindbær(frosne) 2-3 spsk. sukker 1 spsk. vand 1 tsk. nonoxalsyre 1 tsk vaniljesukker lidt grofthakket mørk chokolade
Vaniljecreme
½ stang vanilje 2 Pasteuriserede æggeblommer 1-2 spsk. sukker 2 dl piskefløde
Knas
1 dl havregryn 1 dl rugflager 30-40 g smør 1 spsk. sukker

Flere desserter med fuldkorn