Fastelavnsboller med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Smagfulde fastelavnsboller, lavet med fuldkornsmel. Perfekt afslutning på tøndeslagning for både prinsesser og cowboys.

Creme

Bland mælk, æg, sukker, maizena og kornene fra vaniljestangen i en gryde og pisk det godt sammen. Bring nu stille væsken op til kogepunktet under konstant omrøring, indtil cremen er tyknet. Hæld cremen i en skål og dæk den med film – sørg for, at filmen har kontakt med cremen på hele overfladen, så du undgår kondens. Sæt cremen på køl, indtil den skal bruges.

Dejen

Bland mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Hæld det op i en skål og lad det køle nogle minutter, indtil det er lunkent. Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker, salt og de to typer mel, og bland det grundigt sammen med en grydeske. Mængden af mel kan variere og der kan evt. tilsættes en smule mere, men dejen må hellere være lidt for våd end for tør. Lad dejen hæve 1 time et lunt sted eller til den er vokset til dobbelt størrelse.

Bollerne

Tag den færdigt hævede dej ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel. Del dejen i 8 - 10 lige store stykker og kom 1 tsk. hindbær syltetøj og 1 spsk. creme på midten af hvert stykke. Fold hjørnerne af hvert stykke op og klem kanterne sammen så de lukker tæt. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingerne nedad. Lad bollerne efterhæve ½ time. Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg. Bag bollerne i en varmluftovn ved 200 grader i 8 – 10 min. Pynt evt. bollerne med glasur, smeltet chokolade eller flormelis ved servering. Fyldet er naturligvis helt op til den enkelte, så undlad evt. enten syltetøj eller creme, eller erstat begge dele med 1 stykke chokolade.

Ingredienser

8 - 10 boller
Fyld
2 dl mælk 1 æg 2 spsk. sukker 1 spsk. maizena 1 vaniljestang 100 g hindbærmarmelade
Dejen
2 dl mælk 50 g gær 50 g smør 3 spsk. sukker ½ tsk. salt 200 g hvedemel 200 g fuldkornshvedemel eller hvid hvedemel
Pensling
1 æg

Over 22.000 følgere på Facebook

facebook alt
Få de seneste opskrifter og deltag i konkurrencer og events.

Hvor mange får nok fuldkorn?

Kun 30 % af den danske befolkning får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen.

Kender fuldkornslogoet

Hele 71 % af den danske befolkning kender det orange fuldkornslogo.

Flere desserter med fuldkorn