Biscotti med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Lækre biscotti til juletéen eller hygge året rundt.

Fremgangsmåde

Kom mel, bagepulver, salt, krydderier, nødder og tranebær i en skål og bland det sammen. Pisk æg, sukker og olie sammen i en separat skål og hæld det derefter over i skålen med de tørre ingredienser. Rør nu til det danner en sammenhængende dej.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Nu spredes dejen ud på bagepapiret til to flade aflange brød, der er ca. 40cm lange, 3,5 cm bredt og 1,5 cm højt. Smør evt. dine hænder ind i lidt olie, så hænger dejen ikke fast når du spreder dejen ud.

Bag dejen 25 minutter ved 160°c og sæt dem herefter til afkøling et øjeblik. Skær nu 1cm tykke skiver på skrå og placer stykkerne på en bagerist. Sæt biscottierne i ovnen igen i ca. 15 minutter eller til de er let gyldne. Efter endnu en afkøling er biscottierne klar til at spise.


Ingredienser

Ca. 30 biscotti
160 g nødder efter ønske (mandler, hasselnødder, valnødder, etc.) 70 g tørrede tranebær 200 g fuldkornshvedemel ½ tsk. bagepulver 1 knivspids salt 1 tsk. kanel 1 tsk. kardemomme ½ tsk. stødt ingefær 2 æg 60 g sukker 3 spsk. smagsneutral olie

Flere desserter med fuldkorn