Æblestang med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Æblestang lavet med fuldkornsmel. Perfekt som et alternativ til det klassiske kagebord eller som et lækkert mellemmåltid.

Fremgangsmåde

Skær æblerne i tern og put dem i en gryde sammen med kanel, rosiner, vand og korn fra vaniljestang samt vaniljestangen. Lad fyldet koge til æblerne er godt møre, i ca. 20 minutter. Lad fyldet køle helt af og pil vaniljestangen op.

Opløs gæren i mælken. Tilsæt olie, yoghurt, salt, sukker, havregryn og grahamsmel og rør godt rundt. Tilsæt til sidst hvedemelet lidt af gangen, til du har en smidig dej og ælt dejen på et meldrysset bord. Rul dejen ud i et rektangel, så størrelsen passer på tværs af bagepladen. Smør fyldet på midten af dejen. Skær strimler, 2-3 cm bredde, fra fyldet og ud til kanten. Tag skiftevis en strimmel fra hver side og læg ind over fyldet. Pensl stangen og bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter. Spis den gerne lun evt. med en klat cremefraiche til.

Tip

For ekstra crunch, drys da med hakkede nødder eller tilsæt dem i fyldet.

Ingredienser

1 æblestang
2 dl mælk 12,5 g gær 1 spsk. rapsolie 1/4 dl yoghurt ½ spsk. sukker 1 knsp. salt 50 g havregryn 150 g grahamsmel 150 g hvedemel
Fyld
4 æbler 1 dl vand 1 vaniljestang 1 tsk. kanel 2 spsk. rosiner

Flere desserter med fuldkorn