Panzerotti

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde:

Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker. Rør først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, mens dejen æltes godt.

Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 2 timer.

Skyl spinaten og afdryp. Damp spinaten i det vand som hænger ved. Vrid den fri for vand og afkøl. Hak spinaten og rør med ricotta. Smag til med salt og peber.

Tænd ovnen på 220 grader og lad en bageplade blive i ovnen, så den er godt varm.

Del dejen i 12 stykker og rul dem ud på et meldrysset bord til runde cirkler med en diameter på ca. 15 cm. Fordel 1-2 spsk. fyld på halvdelen af dejen og fold den sammen. Tryk den let flad i kanten med en finger.

Fordel dejstykkerne på to stykker bagepapir. Pensl med olie og drys med oregano.

Løft brød med bagepapir forsigtigt over på den varme bageplade og bag i ovnen i ca. 10 min. til de er sprøde. Afkøl på en bagerist.

Tip!

Panzerotti er fryseegnede.

Ingredienser

12 stk.
Dej:
2 ½ dl Vand 25 g. Gær 2 tsk. Middelhavssalt 2 tsk. Sukker 200 g. Fuldkornsdurummel 175 g. Hvedemel tipo 00
Fyld:
200 g. Frisk baby spinat 200 g. Ricotta Salt og peber Jomfruolivenolie til pensling Tørret oregano

Flere snacks med fuldkorn