Vintersuppe toppet med rug

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Bring vand og rugkerner i kog, lad dem simre i 15-20 min. til de er møre, men stadig har bid. Kartoflerne skrælles og porrerne renses og skæres i grove stykker. Gem lidt af det lysegrønne fra porrerne til topping. Løg, gulerod, chili og hvidløg skæres i tern og svitses i rapsolie i suppegryden sammen med kartofler og porrer. Rør godt i det så grøntsagerne ikke brunes. Efter ca. 5 min. hældes bouillonvandet i og bringes i kog.

Mens suppen koger, kan du lave den sprøde topping. Hak mandlerne og rist dem med porrerne på en tør pande. Når grøntsagerne er møre blendes suppen til den er ensartet, men gerne så der stadig er lidt struktur i nogle af grøntsagerne. Giv den blendede suppe et opkog under omrøring, og rund suppen af med madlavningsfløde. Varm igennem og server med rugkerner, ristede mandler, porrer, lidt finthakket chili og frisk timian.

Tip

Ristet rugbrød eller fuldkornsboller gør sig godt til suppen.

Ingredienser

4 personer
6 mellemstore kartofler (ca. 400 g) 2 porrer 2 fed hvidløg ½-1 chili, efter smag og styrke 1½ l vand 1 grønsags bouillonterning 1 stort løg 1 gulerod 1-1½ dl madlavningsfløde (8%) ½ spsk. tørret timian el. 5-6 stilke frisk timian rapsolie
Topping
75 g rugkerner 30 g hakkede mandler tynde skiver af porrer finthakket chili evt. frisk timian

Flere hovedretter med fuldkorn