Vegetargryde med hvedekerner og fløde

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Hvedekerner

Kernerne koges efter anvisningen på pakken.

Vegetargryden

Rødløg og hvidløg skæres i tynde skiver. Peberfrugt og squash skæres i mundrette stykker.

Rødløg og hvidløg steges i en forvarmet støbejernsgryde sammen med olie, karry og cayennepeber til de bliver blanke. Peberfrugt og squash tilsættes og grøntsagerne steger videre i gryden i et par minutter.

Imens hældes væden fra kikærterne og de skylles i koldt vand.

Kikærter, hakkede tomater og fløde tilsættes nu. Retten varmes langsomt op til kogepunktet, hvorefter der skrues ned på lav varme. Retten skal nu simre i 15-20 minutter.

Imens retten simrer snittes forårsløg fint. 5 minutter inden retten er færdig tilsættes de snittede forårsløg samt spinaten. Spinaten bør tilsættes lidt ad gangen, så alt kan være i gryden.

Til sidst smages retten til med salt og peber og gryderettten serveres med de kogte hvedekerner samt friskhakket persille eller koriander.

4 personer
1 squash 1 rød peberfrugt 2 fed hvidløg 2 rødløg 1 spsk karry 2 spsk olie ½ tsk cayennepeber 2 ds hakkede tomater 1 ds kikærter 2,5 dl fløde 1 bdt forårsløg 250 g spinat 300 g hvedekerner 10 g salt 5 g peber