Speltbøffer med melonsalat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Sæt speltkernerne til at koge efter anvining på pakken. Skræld og riv kartofler, gulerødder og knodselleri på et rivejern. Snit hvidløg, chili, skallotteløg, champingion og timian fint. Bland alle ingredienserne sammen og rør grundigt. Lad ”farsen” hvile i ca. 1 time. Varm panden op til middelvarme og steg tynde bøffer i raspolie til de har en gyldenoverflade. Server med melonsalat og mynte. Skær melon ud i mundrette stykker. Skær radisser ud i skiver og pluk blade af mynte. Bland melon, radisser og mynte sammen.

Ingredienser

4 personer
Speltbøffer
300 g. Speltkerner 3 Kartofler 4 Gulerødder 100 g. Knoldselleri 1 fed Hvidløg 10 g. Frisk chili 2 skalotteløg 3 Champignoner 1 dl. Havregryn 1 tsk. Salt 10 g. Frisk timian 3 Æg ½ tsk. Peber 3 spsk. Rapsolie til stegning
Melonsalat
300 g. Vandmelon 300 g. Honningmelon, Cantaloupemelon eller anden slags 100 g. Radisser 50 g. Mynte

Flere hovedretter med fuldkorn