Spaghetti med tun i tomat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Hak hvidløget fint og svits det i olien i en gryde uden at det tager farve. Tilsæt tomaterne og bring det i kog. Udvand kapersene, hvis du bruger de saltede. Hak olivenerne. Kom kapers, oliven og citronsaft i tomatsaucen. Kog saucen i ca. 5 min. og smag den til med salt, peber og sukker. Kom krydderurt og tun i saucen og varm den forsigtigt igennem. Server saucen til pasta.

Tip

Hvis du ønsker en skarpere hvidløgssmag kan du presse eller rive hvidløget og tilsætte det sammen med tunen.

Ingredienser

4 personer
1-3 fed hvidløg 1 spsk. raps- eller olivenolie 2 ds. hakkede eller purerede flåede tomater, 800 g 2 spsk. kapers, gerne saltede 50 g sorte oliven 1 spsk. citronsaft en knivspids salt peber sukker 2 ds. tun i vand, 300 g drænet vægt 1 bundt citronmelisse eller bredbladet persille
Tilbehør
320 g fuldkornspasta, spaghetti eller makaroni

Flere hovedretter med fuldkorn