Skrubbe sprødstegt i rugmel

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Skrubbe garneret med sommerkål, citron, ærter og rejer. Dertil nye kartofler med klippet dild og kold krydderurtesauce.

Fremgangsmåde

Skrubberne renses og vendes i rugmel med salt og peber. Skrubberne steges gyldne i olie med lidt smør.

Sommerkålen skæres over i grove både (typisk 6-8 både pr. kålhoved). De dampes møre under stanniol i ovnbakker m. lidt vand, salt og citron i ca. 12 minutter ved 200 grader.

Krydderurtesauce

Krydderurterne, hvidløg og løg hakkes over nogle gange og blendes med de øvrige ingredienser til dressing. Sørg for at komme det flydende først i blenderen, da den ellers har svært ved at komme i gang.

Kartoflerne koges i let saltet vand, og anrettes med klippet dild. Den dampede spidskål anrettes med de stegte skrubber og pyntes med ærter, rejer og citron.


Ingredienser

4 personer
Skrubber
4 skrubber rugmel salt og peber olie og smør
Sommerkål
2 hoveder sommerkål (afhængig af størrelse) 1 citron vand en knivspids salt hvid peber
Krydderurtesauce
2 dl græsk yoghurt maks. 3,5 % 2 spsk. mayonnaise lidt løg ½ fed hvidløg 1 lille håndfuld krydderurter (dild, persille og purløg) 1 tsk. HP sauce sukker en knivspids salt peber
Grønsager
800 g nye kartofler 200 g ærter 100 g pil-selv rejer ½ bundt dild citron

Flere hovedretter med fuldkorn