Pizza med fuldkornsdurummel

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt fuldkorns durummel, hvedemel, olie og salt. Ælt dejen godt igennem til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket 1½ time.

Varm ovnen op til 250 grader med en bagesten eller en bageplade. Del dejen i to og rul hvert stykke ud til en stor firkantet pizza på størrelse med bagepladen. Sørg for at der er rigeligt med durummel på bordet, så dejen ikke hænger fast. Smør pastasaucen jævnt ud på hver pizza. Skær pecorinoen i tynde skiver og læg ovenpå pastasaucen.

Træk en pizza af gangen over på bagesten eller bageplade og bag den ca. 12 minutter til osten er smeltet og kanten af pizzaen er lysebrun. Dryp med pesto og drys med frisk basilikum inden servering.

Ingredienser

3 dl lunkent vand 15 g. gær 175 g. hvedemel "tipo 00" 200 g. fuldkornsdurummel 1 spsk. olivenolie 1 tsk. middelhavssalt 1 glas pastasauce med aubergine 200 g. pecorino 6 spsk. pesto med basilikum Evt. 1 lille bundt basilikum

Flere hovedretter med fuldkorn