Paella med fuldkornsris

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Tø rejerne op og sørg for at alt vandet er sigtet fra. Svits risene med presset hvidløg og et hakket skalotteløg i 1 skefuld olie i en gryde. Bland grøntsagsbouillon og risene i. Tilsæt safran eller gurkemeje. Kog op og lad risene koge på lavt blus med tætsluttet låg i 35 minutter. Herefter tages risen af varmen og hviler i yderligere 5 minutter. Tjek evt. tilberedning af fuldkornsris på pakken.

Mens risen koger lægges kyllingefileterne i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Sæt dem i ovnen 25 minutter ved 200 grader.

Skær kyllingen i mundrette stykker og skær peberfrugten i tynde strimler. Tag ærterne ud af fryseren. Hæld de færdige ris, kyllingen, rejerne, peberfrugten og ærterne over i en stor ildfast pande eller et stort ildfast fad. Skær tomaterne i skiver og fordel dem ud over fadet. Pres ¼ citron ud over fadet. Smag til med salt og peber.

Sæt fadet eller den ildfaste pande i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter. Pynt med persille og citronstykker i både.

Tip

Tilsæt chorizo pølse for en stærkere smag.

Tilsæt grønne bønner og forårsløg.

Tilsæt muslinger og andre skaldyr.

Ingredienser

4 personer
260 g. kyllingefileter 330 g. rejer 3 dl fuldkornsris 6 dl grøntsagsbouillon 1 fed hvidløg 1 skalotteløg 1 tsk. safrantråde eller gurkemeje 1 økologisk citron 150 g. frosne ærter 1 rød peberfrugt 4 tomater 1 bundt frisk persille 2 spsk. olivenolie 1 tsk. salt peber

Over 22.000 følgere på Facebook

facebook alt
Få de seneste opskrifter og deltag i konkurrencer og events.

Hvor mange får nok fuldkorn?

Kun 30 % af den danske befolkning får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen.

Flere hovedretter med fuldkorn