Påskelam med hvedekerner

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Fjern fedt og sener fra lammekøllen og hak rosmarinen fint. Drys lammekøllen med rosmarinen, peber og to tsk. salt og læg den i en bradepande.

Tilsæt 300 ml vand samt et hvidløg og en citron skåret i to halve.

Dæk lammekøllen med bagepapir og derefter stanniol. Stanniolen klemmes om bradepandens kanter, så det lukker tæt. Sæt bradepanden i ovnen ved 160° C.

Efter 3 timer fjernes bagepapir og stanniol og cherrytomater samt pillede skalotteløg kommes i bradepanden. Stil det hele tilbage i ovnen i endnu 1 time.

Tag lammekøllen ud og lad den hvile i 30 minutter dækket med stanniol. Hiv lammekødet fra benet og server med tomater, løg og stegeskyen fra bunden af bradepanden.

Kog hvedekernerne efter instruktionen på pakken. Når kernerne er kogt færdig, hældes lidt af kogevandet fra og gemmes.

Hæld nu kernerne op i en sigte og lad vandet løbe fra. Kom kernerne tilbage i gryden sammen med ærter, parmesan, peber og en tsk. salt. Rør rundt og tilsæt kogevand indtil det er gennemvædet. Lad det hele lune igennem i et par minutter på svagt blus og servér.

Tip

Kan du ikke finde hvedekerner, kan du sagtens benytte andre fuldkornslogomærkede kerner.

Ingredienser

6 personer
Lam
1500 g lammekølle 400 g skalotteløg 700 g cherrytomater 1-2 stilke rosmarin 1 helt hvidløg 1 citron 2 tsk salt peber
Hvedekerner
600 g hele fuldkornslogomærkede hvedekerner 800 g ærter 50 g parmesanost 1 tsk salt peber

Flere hovedretter med fuldkorn