One pot pasta med kikærter og tomat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Skær alle grøntsagerne i mundrette stykker.

Varm en stor, tykbundet gryde op med olie. Svits løg og hvidløg til de bliver blanke, og tilsæt hakkede gulerødder og hakket peberfrugt.

Tilsæt champignoner og spidskål og steg et par minutter. Tilsæt herefter tomatpuré, hakkede tomater og vand. Rør godt rundt og tilsæt nu spinat, fuldkornspasta og basilikum.

Få det hele til at koge op (uden låg) i ca. 15 min eller til pastaen er kogt færdig. Til slut røres smøreost og kikærter i og der smages til med salt, peber og chiliflager.

Lad det koge op indtil kikærterne er varme og server med revet parmesan over.

Ingredienser

3-4 personer
1 spsk. olie til stegning ½ løg (ca. 40 gram) 2 fed hvidløg 2 store gulerødder (ca. 200 gram) 150 gram peberfrugt 100 gram champignon 100 gram spidskål 1 spsk. tomatpuré (30 gram) 1 dåse hakkede tomater 0,5 liter vand 200 gram frossen spinat 200 gram fuldkornslogomærket pasta 1 håndfuld frisk basilikum 100 gram fedtfattig smøreost (fx Philadelphia light) 1 dåse kikærter (240 gram) 1 tsk. salt ½ tsk. peber ½ tsk. chiliflager 30 gram parmesan

Hvor mange børn får nok fuldkorn?

43 % af børn i alderen 4-14 år får den anbefalede mængde fuldkorn om dagen.

Spis 75 gram fuldkorn om dagen

Den officielle anbefaling for fuldkorn er mindst 75 gram om dagen.

Over 22.000 følgere på Facebook

facebook alt
Få de seneste opskrifter og deltag i konkurrencer og events.

Flere hovedretter med fuldkorn