Nudelsuppe med rejer

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Nudlerne koges efter anvisning på emballagen. Hvidløget presses og blandes med rejerne. Limen halveres, saften presses ud og tilsættes. Rejerne trækker i køleskab, mens suppen tilberedes. Løg og hvidkål snittes fint. Gulerødderne skæres i stave. Karrypastaen kommes i en gryde, og grøntsagerne svitses i et par minutter. Bouillon og kokosmælk tilsættes, og suppen koger i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er næsten møre. Sukkerærterne halveres. Rejer, nudler og sukkerærter kommes i suppen, og den varmes igennem. Mango skæres i små tern, og chilien hakkes meget fint.

Tip

Nudelsuppe med rejer serveres med fuldkornsbrød til. Lige inden servering pyntes suppen med mangofrugt og chili.

Ingredienser

4 personer
½ pakke fuldkornsnudler (ca. 50 g) 1 fed hvidløg 300 g rejer, gerne frosne 1 lime 1 løg (ca. 100 g) ½ lille hvidkål (ca. 400 g) 2 gulerødder (ca. 150 g) 2 tsk. rød karrypasta 1¼ l hønse- eller fiskebouillon 1 ds. light kokosmælk (400 ml) 100 g sukkerærter, gerne frosne
Pynt
½ mangofrugt (ca. 125 g) ½ frisk rød chili

Flere hovedretter med fuldkorn