Mørbradspyd med svampe og spinat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Fjern sener og fedt fra mørbraden og skær den i ensartede stykker. Pil løget, skær det i både og del bådene. Træk skiftevis mørbrad og løg på træspyddene og krydr dem med salt og peber. Steg spyddene på en grillpande ved ikke for høj varme i 15 – 20 min. til kødet er gennemstegt. Vend dem undervejs.

Rens svampene og skær dem i kvarte. Varm olien op i en gryde og svits svampene i olien. Tilsæt citronsaft og lad den koge væk. Hæld bouillon ved og bring gryden i kog. Jævn sovsen med lidt majsstivelse, udrørt i koldt vand, til ønsket konsistens. Justér evt. farven med en dråbe kulør og smag sovsen til med salt og peber.

Skyl spinaten godt og kom den på en stor varm pande med det vand, der hænger ved. Damp spinaten i et par minutter under omrøring til den falder sammen og krydr med salt og peber. Servér mørbradspyddene med kogte brune ris, den dampede spinat og svampesovsen.

Tip

Helbladet spinat fra frost kan også anvendes. Tø den op og varm den igennem med lidt vand.

Ingredienser

4 personer
1 svinemørbrad 1 rødløg 4 træspyd en knivspids salt peber
Svampesauce
250 g svampe, gerne forskellige 2 spsk. raps- eller olivenolie 1 tsk. citronsaft 5 dl svine- eller kalvebouillon, koncentrat og vand majsstivelse evt. kulør 300 g spinat
Tilbehør
4 dl brune ris, 320 g

Flere hovedretter med fuldkorn