Lammelækker fuldkornspasta

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Skræl løg og hvidløg og skær i små tern. Svits dem i olien. Skræl gulerødderne og vask grøntsagerne. Skær dem i små tern. Tilsæt dem herefter til gryden sammen med 2 dåser hakkede tomater. Lad det hele simre i cirka ½ time og smag til med salt, peber og sukker.

Lammedeller

Vask og skræl alle grønsagerne og kom det hele ned i en blender eller foodprocessor, så det hele hakkes i små stykker. Bland det med farsen og de resterende ingredienser og rør indtil du får en ensartet masse. Form små deller med en teske og læg dem på et stykke bagepapir. Bag dellerne i ca. 15 til 20 min. i en 200 grader varm ovn. Men, dellerne bages færdige, koges pastaen efter anvisning på pakken, og persillen skylles og hakkes fint. Pastaen serveres med den varme tomatsovs og kødboller toppet med frisk persille.

Tip

Brug gerne kalvefars i stedet for lam og brug de krydderurter du bedst kan lide.

Ingredienser

4 personer
400 g fuldkornspasta persille til topping
Tomatsovs
2 løg 3 fed hvidløg 1 tsk. rapsolie 2 gulerødder 3 stilke bladselleri 2 ds. hakkede tomater ½ tsk. groft salt peber
Lammedeller
400 g lammefars max 3-7 % fedt 1 løg 2 gulerødder 2 fed hvidløg 1 æg ½ dl skummetmælk 1 dl havregryn 3 spsk. hvidhvede ½ tsk. groft salt peber 1 bundt persille

Flere hovedretter med fuldkorn