Kornotto med kylling

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fuldkorn af hel hvede benyttes til denne kornotto (kommer af navnet risotto). Hel hvede indeholder en fremragende smag, en unik konsistens og så er det billigt, da det forøger sin vægt med ca. 2 gang, og vi dyrker det overalt i Danmark. Som alternativ til hel hvede kan du anvende knækket hvede, som ikke skal ligge i blød først, og skal have lidt mere vand under tilberedningen.

Kylling

Dagen før: Mariner kyllingestykkerne med revet citron skal, salvie, hvede øl, salt og peber.

På dagen: Steg kyllingen i ca. 35 minutter ved 190 grader, til kyllingen er sprøde og gennemstegt. Stegeskyen kan efter fedtet er skummet fra, med fordel anvendes til kornottoen.

Kornotto

Dagen før: Sæt kornet og de tørrede svampe i blød natten over i hver deres hold vand.

På dagen: Skyl de udblødte svampe grundigt, og fjern evt. rødder med jord, som skulle være efterladt. Svits baconet grundigt og hæld fedtet fra. Svits derefter svampe, løg, timian, salvie, salt og peber sammen med baconet, til løgene begynder at blive klare. Vend tomatpureen i og tilsæt hvede, hønsebouillon og vand, så det dækker. Lad kornene koge under jævnlig omrøring i 30-40 minutter, til kornene er møre og væden næsten er fordampet. Smag til med salt, peber og vend den revne parmesan i.

Server kornottoen med den stegte kylling, og en frisk salat, evt. en tomatsalat med forårsløg, estragon og olieeddikedressing.

Ekstra info

Hel hvede er et overset fuldkornsprodukt, hvor hele kornet er bevaret. Ud over at indeholde en masse smag indeholder det fedtopløselige antioxidanter(E-vitaminer). Hel hvede kan endvidere anvendes til brødbagning, salater m.m.


Ingredienser

Kylling
4 store stykker kylling (eller 8 små) 1 citron 3 Stængler frisk salvie 1 dl hvede øl ½ tsk. salt og peber
Kornotto
300 g hel hvede – udblødes i vand natten over 20 g tørrede svampe – udblødes i vand natten over 100 g bacon i tern 250 g champignon renset og halveret 2 løg, groft hakkede 2 stængler frisk timian 4 blade frisk salvie en knivspids salt peber 1 spsk. tomatpure hønsebouillon (terning eller lignende) ½ l vand 20 g revet parmesan/grana

Spis 75 gram fuldkorn om dagen

Den officielle anbefaling for fuldkorn er mindst 75 gram om dagen.

Hvor mange får nok fuldkorn?

Kun 30 % af den danske befolkning får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen.

Flere hovedretter med fuldkorn