Indisk gryderet med speltkernesalat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Skær kyllingen i små stykker. Bland ingredienserne til chermoula og marinér kyllingestykkerne deri. Hak løget fint. Skær abrikoserne i små stykker. Hæld kikærterne fra dåsen og skyld dem i koldt vand. Skyl spinatbladene og persillen grundigt. Hak persillen groft.

Svits løgene i olien til de er blanke og tilsæt kyllingestykkerne. Steg det hele grundigt. Tilsæt nu kikærter og abrikoser og derefter persille og spinat. Kog retten til spinaten er blød.

Salat

Skyld fuldkornsspeltkernerne i koldt vand og kog dem efter anvisningen på pakken. Køl dem herefter ned. Skær appelsinerne i små stykker. Skær spidskålen i fine strimler. Hak valnødderne groft. Bland ingredienserne til dressingen. Bland speltkernerne med resten af ingredienserne og hæld dressingen over.

Server den indiske gryderet med speltkernesalaten.

Tip

Retten smager også dejligt som vegetarisk ret uden kylling.

Ingredienser

4 personer
350 g kylling 2 spsk olivenolie 100 g løg 400 g kikærter (drænet vægt) 10 stk tørrede abrikoser 250 g spinatblade 1 lille bundt persille
Chermoula
1 tsk harissa chili paste 2 tsk citronsaft 1 spsk olivenolie 2 tsk spidskommen 2 tsk stødt koriander 1 tsk gurkemeje 1 tsk salt 1/2 tsk peber
Salat med speltkerner
200 g speltkerner (rå vægt) 160 g appelsin 150 g spidskål 150 g edamamebønner 30 g valnødder 1 spsk balsamico friskkværnet salt og peber

Flere hovedretter med fuldkorn