Honningglaseret svinefilet med knækket hvede

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Trænger du til en afveksling fra de kendte ris, er knækket hvede af fuldkorn et rigtigt godt alternativ. De indeholder langt mere smag, er sundere og passer ofte langt bedre til det danske køkken – og så fås de overalt, da de er hyppigt benyttet til brødbagning.

Svinekam med ferskener

Krydr kødet med salt og peber. Læg det i et ovnfast fad med løg, fersken, hvidløg, squash, rosmarin, salt og peber. Sæt fadet midt ovnen ved 180 grader, og lad det stege i ca. 35 minutter til stegetermometeret viser 59 grader. De sidste 15 minutter af stegetiden hældes honningmarinaden over svinekammen med jævne mellemrum. Skær kødet i skiver og server med urter og hvedeærter.

Hvedeærter

Del chorizoskiverne i kvarte og sauter dem ved svag varme med løgene i lidt olie (fjern evt. overskydende fedt). Nip timianbladene af grenene. Tilsæt knækket hvede, paprika, timian, salt, peber, hvidvin og vand/bouillon. Lad det simre ved svag varme i ca. 30 minutter, til hveden er mør. Vend ærter og purløg i, varm det igennem og server.

Når man fjerner svær og fedt fra kammen, er der en naturlig hinde som skiller det fra kødet – følg den! Slagteren vil ofte efterlade mere fedt, for at få en bedre pris, fjern derfor evt. overskydende fedtklumper som slagteren har efterladt.

Ingredienser

4 personer
Svinekam med ferskener
600 g svinekam uden svær 4 løg i kvarte 1 lille ds. ferskner i kvarte (ca. ½ fersken pr. person) 8 fed hvidløg, hele squash i grove stykker en knivspids salt peber 2 stængler rosmarin
Marinade
1½ spsk. honning ½ spsk. sojasauce 1 tsk. revet ingefær 1 tsk. knust spidskommen 1 tsk. salt peber
Hvedeærter
50 g chorizopølse i skiver 2 løg, groft hakket 1 tsk. olie 175 g knækket hvede 2½ tsk. paprika en knivspids salt peber 5 stængler frisk timian 1 dl hvidvin 7 dl vand (med lidt kalve bouillon) 500 g ærter 1 bundt purløg

Flere hovedretter med fuldkorn