Havregrynsdeller med grøntsager og rugbrød

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Kog kartofler og broccoli og hæld vandet fra. Tø ærterne op og hæld overskydende vand fra.

Bland havregryn, hakket løg, hakket hvidløg, chilipulver, frisk basilikum, salt og peber sammen med de kogte kartofler og det kogte broccoli. Blend det enten med en stavblender eller en foodprocessor. Put herefter ærterne i og blend igen. Der må gerne være hele ærter tilbage.

Steg herefter ærtedellerne på panden i lidt olie. Server med ristet rugbrød og en salat bestående af rucola, avocado, mango og cherrytomater.

Tip

Tilsæt evt. parmesanost til havregrynsdellerne.

Ingredienser

4 personer
Havregrynsdeller (18 små)
300 gram ærter fra frost 100 gram kartofler 100 gram broccoli 120 gram havregryn 1 lille løg 1 tsk. tørret chilipulver 1 fed hvidløg ½ tsk. peber ½ tsk. salt 1 håndfuld frisk basilikum 1 spsk. olie til stegning
Salat
50 gram rucola 1 mellem avocado 1 mango 100 gram cherrytomater 6 skiver fuldkornslogomærket rugbrød

Flere hovedretter med fuldkorn