Tarteletter med høns i asparges

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Skyl kyllingen indvendig. Kom den i en gryde og fyld vand i til det dækker kyllingen. Varm vandet op og lad det simre i 10 minutter mens skum jævnligt fjernes fra toppen.

Tilsæt laurbærblade, peberkorn, samt porre og gulerod i grove stykker og lad det simre i yderligere 35 minutter. Tag kyllingen op og lad den køle af. Pil kødet fra benene og skær det i mundrette stykker.

Si suppen fra kyllingen og stil til siden.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Lad det varme igennem et par minutter og tilsæt vandet fra de hvide asparges på dåse (ca. 1,5 dl). Rør rundt indtil alle klumper er væk og tilsæt 4 1/2 dl af suppen fra kyllingen samt madlavningsfløden. Rør igen rundt indtil alle klumper er væk og lad det koge op.

Tilsæt de grønne asparges i mundrette stykker. Lad sovsen simre i et par minutter. Nu tilsættes kylling og dåse asparges. Smag til med salt og peber og server med tarteletbunde med fuldkorn.

Tip

Du kan også bruge friske hvide asparges i stedet for dåseasparges. Der skal bruges 1 bundt og de skal skæres i mundrette stykker og tilsættes sammen med de grønne. I Stedet for 1 1/2 dl aspargesvand fra dåse, skal du bruge 1 1/2 dl af suppen til at lave sovs foruden de 4 1/2 dl kogevand.

Ingredienser

ca. 7-14 personer
1 hel kylling 1 bundt grønne asparges 1 dåse eller 1 bundt friske hvide asparges 1 stk porre 1 stk gulerod 3 stk laurbærblade 10 stk hele peberkorn 50 g smør 60 g hvid hvedemel (fuldkornslogomærket) 4 1/2 dl kogevand fra kyllingen 1 dl madlavningsfløde 1 1/2 tsk salt 14 stk tarteletter med fuldkorn

Flere hovedretter med fuldkorn