Græskarsuppe med rugbrødstopping

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

En farverig og krydret græskarsuppe serveret med rugbrødstopping. Denne varme og cremede suppe er perfekt i anledning af Halloween eller blot på kolde og grå efterårs- og vinterdage

Fremgangsmåde

Suppe: Skræl græskaret og skær det ud i tern. Hak løg, hvidløg og chili. Varm olien op i en stor gryde og svits løg, ingefær, chili, hvidløg og spidskommen. Tilsæt græskar, bouillon og vand. Kog retten i ca. 20 minutter eller til græskaret er mørt. Blend til en suppe og smag til med peber.

Rugbrødstopping: Skær rugbrødet ud i små tern og bland det med olien. Rist det på en pande og lad det køle helt af. Bland det ristede rugbrød med kokos.

Server suppen toppet med rugbrødstopping, friske koriander, en spsk. skyr og lime.

Tip

Suppen kan også toppes med rejer, kylling eller lignende.

Ingredienser

4 personer
1 kg. (ca. 1 stort) Hokkaidogræskar 1 spsk. olie 1 stort løg 2 spsk. fint revet ingefær 1 chili 3 fed hvidløg 1 tsk. spidskommen 2 grønsagsbouillonterninger 8 dl vand
Topping
3 skiver fuldkornsrugbrød ½ spsk. olivenolie ½ tsk. salt kokos friske koriander 1 lime skyr

Flere hovedretter med fuldkorn