Fuldkornsrisotto med røde ris og pocheret kylling

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Hak løg, svampe og hvidløg og steg det i olien. Når løgene er blevet gennemsigtige, tilsættes ris og steges med i et par minutter. Tilsæt hvidvin og kog til det er næsten helt fordampet. Kom vand og bouillon terning i gryden og kog lige så længe, som det angives på rispakken.

Kyllingebrysterne pocheres ved at bringe en gryde med vand i kog. Når vandet koger lægges kyllingebrysterne ned i vandet og de simrer ca. 15 minutter, til de er gennemkogte. Lad kyllingen køle lidt af og riv kødet i store stykker.

Cherrytomerne skylles og vendes med lidt olie. Tomaterne lægges i et ovnfast fad og bages i ovnen ved 180 grader i ca 10 min. Når tomaterne er færdigbagte sættes de tilside til servering.

Når risene er kogt færdige, fjernes låget og det resterende væske koges væk, indtil der kun er lidt tilbage på bunden af gryden. Tilsæt hakket grønkål og kog indtil det falder lidt sammen. Tilsæt til sidst revet parmesan og rør til der dannes en cremet sovs, der omgiver risene. Bliver det for tørt, kan lidt mere vand tilsættes.

Server risottoen med den revne kylling og de ovnbagte tomater.

Ingredienser

4 personer
300 g. røde fuldkornsris 100 g. parmesan 1 stk. kyllingebouillonterning 120 g. grønkål 1 løg 2 fed hvidløg 400 g. svampe 1 dl hvidløg 300 g. kyllingebryst 1 tsk. olie 6 dl vand 20 cherrytomater

Flere hovedretter med fuldkorn