Fuldkornsrisengrød

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. 

Fremgangsmåde:

Dæk risene med vandet, og lad dem stå i 2-8 timer.

Kom blandingen i en gryde, og kog det i 2-3 min., til vandet er suget op.

Tilsæt mælk, og lad grøden koge med låg ved svag varme i ca. 45 min. Rør i den af og til. Smag til med salt.

Topping

Hak nødder eller mandler, og rist dem, til de får lidt farve. Skær æblet i små tern, og vend dem i kanel.

Server grøden som middagsret eller en mindre portion som mellemmåltid.

Tip

Hvis du laver grøden uden iblødsætning af risene, vil kogetiden blive forlænget til ca. 1 time 15 min.

Ingredienser

4 personer
200 g fuldkornsgrødris (ca. 2 1/2 dl) 2 dl vand 7-8 dl letmælk salt
Topping:
50 g nødder eller mandler 165 g æble (1 stort) 2 tsk stødt kanel

Flere hovedretter med fuldkorn