Fried rice med kyllling

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en god mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Vær opmærksom på, at ris til fried rice skal være kolde. Det anbefales at de står i køleskabet natten over. Alle salgs grøntsager kan bruges, hvilket gør denne ret til en rigtig god tøm-køleskabet ret.

Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på pakken. Lad dem stå i køleskabet natten over, gerne i gryden.

Snit grøntsagerne fint, gerne i lange tynde strimler.

Varm panden/wokken med olie. Tilsæt finthakket hvidløg, ingefær og chili. Steg grøntsagerne ved høj varme.

Peanutbutter, kokosmælk og oyster/fish sauce tilsættes nu sammen med saften og skallen fra limefrugterne. Når peanutbutter er rørt godt rundt, tilsættes kyllingestrimlerne.

Risene tages nu ud fra køleskabet. Slå de to æg ud i en skål og pisk dem med salt og peber. Steg risene ved høj varme i en separat gryde/pande med de sammenpiskede æg. Sørg for at røre grundigt mens de steges.

Når æggemassen er væk, og de stegte ris har fået stegeoverfalde, hældes de over til grøntsagerne i wokken. Her røres det hele godt igennem ved høj varme.

Smag til med salt, peber og oyster sauce.

Tip

Pynt gerne retten med finthakket koriander.

Ingredienser

4 personer
400 g brune fuldkornsris, kogte og afkølede 1 spsk. olie (kokosolie eller anden vegetabilsk olie) 3 fed hvidløg 25 g ingefær 2 lime saft og skal 1 stk chili uden kerner 1 1/2 spsk peanutbutter 1 1/2 spsk oyster sauce eller fish sauce 2 stk æg 4 spsk kokosmælk 200-250 g kylling i strimler 2 stk gulerødder 1 stk peberfrugt 1/2 spidskål 1/2-1 bakke champignon 1 dusk frisk koriander

Flere hovedretter med fuldkorn