Brændende kærlighed

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Kom alle rodfrugter og hvidløg i en gryde med vand, så det dækker, og kog dem møre uden salt. Varm imens en pande op og steg kalkunbaconen. Læg det derefter på et stykke fedtsugende papir. Sautér i mellemtiden løgene på samme pande til de er gyldne og tilsæt kalkunbacon. Krydr med peber. Mos grøntsagerne. Der må gerne være lidt grove stykker i mosen. Tilsæt smør og rør mælken i langsomt til konsistensen er, som du gerne vil have den. Smag til med salt og peber.

Server den grove rodfrugtmos sammen med løg og bacon blandingen. Læg en skive fuldkornsrugbrød ved og drys med hakket persille.

Ingredienser

4 personer
4 skiver rugbrød 400 g kartofler skåret i store stykker 150 g gulerødder skåret i store stykker 200 g persillerod eller pastinak skåret i store stykker 2 fed hvidløg 30 g smør 1 dl mælk en knivspids salt friskkværnet peber
Løg og bacon blanding
150 g løg i halve ringe 125 g kalkunbacon i mindre stykker en knivspids salt
Tilbehør
hakket persille

Flere hovedretter med fuldkorn