Blomkåls-gazpacho med æble og rugbrødscroutoner

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Denne opskrift er udviklet i et samarbejde mellem Hjerteforeningen og Nordea-fonden til projekt ”Børnebørnenes Madværksted". Læs mere om projektet her.

Fremgangsmåde

Blomkåls-gazpacho

Skær ca. det kvarte af blomkålen fra og gem det til senere. Skær resten i store stykker og kom i en gryde med halvdelen af bouillonen. Kog blomkålen under låg, til den er mør.

Skær det grønne af agurken i brede strimler med en skrællekniv. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i grove tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern.

Kom den kogte blomkål og bouillon i en blender sammen med agurk- og æbletern og presset hvidløg. Blend til en tyktflydende suppe. Justér konsistensen med resten af bouillonen. Smag suppen til med salt og peber, og afkøl den.

Skær det kvarte blomkål i små buketter. Varm olien op på en pande. Tilsæt karry, og rist blomkålsbuketterne et par minutter i karryolien.

Rugbrødscroutoner

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær rugbrødet i tynde skiver. Skær skiverne i trekanter og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl rugbrødskiverne med olie og drys med timian. Bag dem i 10-20 minutter til de er sprøde.

Servér suppen med croutoner, agurkebånd og stegt blomkål.

Ingredienser

4 personer
Blomkåls-gazpacho
1 stk. blomkål 1 stk. agurk 1 stk. æble 1 liter grøntsagsbouillon 1 fed hvidløg Salt Peber 1 spsk. olivenolie 1 tsk. karry
Rugbrødscroutoner
300 gram rugbrød - gerne fra et helt rugbrød 1 spsk. olivenolie ½ tsk. tørret timian

Flere hovedretter med fuldkorn