Asiatiske fuldkorn

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Kylling

Mariner kyllingefileterne i olie, honning, olie, lime, ingefær og soja og stil dem på køl.

Marinade

Hak chilien fint, med eller uden kerner efter smag, og pres hvidløgsfeddet. Riv ingefæren. Bland chili og hvidløg med de øvrige ingredienser; honning, soja, olie og limesaft (tip: pres limefrugten mod bordet inden den skæres over, så er den nemmere at presse).

Grøntsager

Denne sprøde asiatiske salat fortjener lidt kærlighed i udskæringen af grøntsagerne. Skær gulerødder og peberfrugter i tynde sprøde strimler, der blander sig godt med nudlerne. Grøntsagsstrimlerne skal være ca. 2 mm tykke. Skær forårsløgene i tynde ringe. Skold sukkerærterne i kogende vand og skær dem i skiver på skrå.

Hele retten

Fuldkornsnudlerne koges, skylles i koldt vand, og vendes med marinaden og grøntsagerne, lad den stå og trække mens kyllingen steges på en pande. Server salaten på et fad og drys med sesamfrø.

Tip

Tilpas opskriften efter hvad du lige har i køleskabet, hvis budgettet ikke er til den store indkøbstur.

Ingredienser

2 personer
100 g (tørrede) fuldkornsnudler 1 håndfuld finsnittet spidskål 2 gulerødder 1 peberfrugt (gerne ½ rød og ½ gul) 1 håndfuld sukkerærter 2 forårsløg 2 spsk. sesam (evt. sorte)
Marinade
1 tsk. honning 2 spsk. sojasauce 1 fed hvidløg 2 spsk. olie ½-1 rød chili 1 lille knold revet ingefær (ca. 10 g) saft fra ½ lime
Kylling
2 kyllingebrystfileter 1 spsk. honning 2 spsk. olie 1 spsk. sojasauce saft af ½ lime

Flere hovedretter med fuldkorn