Æggekage med kalkunbacon og rugbrød

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Tø edamamebønnerne, ærterne og spinaten op. Hæld overskydende væske fra.

Snit broccoli og peberfrugt i små stykker. Bland æg, minimælk, edamamebønner, ærter, spinat, peberfrugt, broccoli, hytteost, salt og peber i en stor skål og rør rundt.

Fordel massen i et tærtefad og bag ved 200 grader i 30-40 minutter. Hold øje med æggekagen undervejs. Steg kalkunbacon på panden.

Server æggekagen med ristet rugbrød, kalkunbacon og tomater.

Ingredienser

4 personer
6 æg ½ dl minimælk 150 gram frosne edamamebønner 75 gram frosne ærter 150 gram frossen spinat 80 gram rød peberfrugt 150 gram hytteost 1,5% 100 gram broccoli ½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 pakke (125 gram) kalkunbacon 6 skiver fuldkornslogomærket rugbrød 12 cherrytomater

Kender fuldkornslogoet

Hele 71 % af den danske befolkning kender det orange fuldkornslogo.

Hvor mange børn får nok fuldkorn?

43 % af børn i alderen 4-14 år får den anbefalede mængde fuldkorn om dagen.

Flere hovedretter med fuldkorn