Sort rissalat med æg og tun

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisningen på emballagen, skyl dem og dryp dem godt af i en sigte. Kog æggene smilende, cirka 7 minutter, pil dem og del dem i halve. Halvér peberfrugterne, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem under ovnens grill, til de får sorte pletter. Læg dem i en skål og film den, eller kom dem i en plastikpose og luk den tæt.

Pil skindet af de grillede peberfrugter, når du kan røre ved dem, og skær dem i store tern. Skær fenniklen i meget tynde skiver, drys dem med en teskefuld salt og lad dem trække i cirka ½ time. Skyl dem fri for salt og dryp dem af.

Pil bladene af persillestilkene og skyl bladene og salaten. Dræn tunen og del den i mindre stykker. Pisk en dressing af olie, citronsaft og en spiseskefuld vand og smag dressingen til med salt og peber. Skær ansjoserne i små stykker. Vend alle ingredienserne på nær æggene med dressingen og anret æggene oven på salaten.

Tip

Retten kan også tilberedes med røde eller brune ris og korn.

Ingredienser

4 personer
4 dl sorte ris 2 æg 3 store peberfrugter eller 6 små, fx gule og røde 1 fennikel ½ lille bundt bredbladet persille 150 g rucola 1 ds. tun i vand 3 spsk. olivenolie 2 spsk. citronsaft en knivspids salt peber eventuelt 8 ansjoser

Flere opskrifter med fuldkorn