Salat af sorte fuldkornsris med varmrøget laks

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Kog de sorte fuldkornsris efter anvisning på pakken. Kom dem i en sigte, skyl dem med lidt koldt vand og lad dem dryppe godt af.

Nip stilkene af bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter til de er møre med lidt bid i. Lad dem køle af og halver dem. Skær peberfrugter i strimler og bladselleri i stykker på 1 cm. Snit forårsløg og gem til senere. Skyl persillen og hak den. Hak koriander. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.

Vend ris med bønner, peberfrugter, bladselleri, persille, koriander, chili, hvidløg og olivenolie. Smag salaten til med vineddike og middelhavssalt. Del laksen i flager og vend forsigtig i salaten. Top med forårsløg og server rissalaten med brød.

Ingredienser

2 dl sorte fuldkornsris 250 g. grønne bønner 2 stk. peberfrugter 2 stilke bladselleri 1 bundt forårsløg 1 lille bundt bredbladet persille 1 lille bundt frisk koriander 1 stk. rød chili 1 fed hvidløg 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie 2-3 spsk. rød- eller hvidvinseddike Middelhavssalt 300 g. varmrøget laks 1 groft brød

Flere opskrifter med fuldkorn