Rosenkålssalat med hvedekerner

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Bring de knækkede hvedekerner i kog og lad dem simre i ca. 15 min, der skal stadig være lidt bid i. Rosenkålene renses, de yderste blade og det nederste af stokken fjernes. De koges i letsaltet vand i ca. 6 min, de skal ligeledes stadig have struktur og må endelig ikke koges for længe! Rør hvidløg, citron, olie, finthakket chili og rødløg sammen i en stor skål. De lune rosenkål skæres i kvarte og vendes med hvedekernerne og dressingen. Serveres lun eller kold toppet med sprød bacon og hakkede mandler.

Tip

God som frokostsalat eller tilbehør til svinekød.


Ingredienser

4 personer
2 dl knækkede hvedekerner 500 g rosenkål
Dressing
1 fed knust hvidløg saft af en ½ citron 1 spsk. olie 1 rød chili (med eller uden kerner efter styrke og smag) 1 rødløg
Topping
50 g ristet bacon 50 g hakkede mandler

Flere opskrifter med fuldkorn