Pølsehorn med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til børnefødselsdagen eller bare til en hyggelig søndag med Farmor og Farfar. Lune eller kolde – de smager skønt.

Fremgangsmåde

Lun mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af indtil det kun er lunkent og opløs gæren heri. Rør væsken med de 2 typer mel, sukker og salt indtil dejen samler sig. Ælt dejen til den er smidig og kom den i en skål. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lade den hæve i en time.

Rul dejen ud til ca. 0,8 -1 cm tykkelse. Skær 24 trekanter ud. Læg en halv pølse på hver trekant og rul dem sammen mod spidsen. Pensl pølsehornene med vand og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 min.

Ingredienser

24 stk.
300 g hvedemel 500 g fuldkornslogomærket hvedemel 2 spsk. sukker 1 tsk. salt 50 g smør 4,5 dl. minimælk 50 g gær 12 stk kyllingepølser eller andre fedtfattige pølser vand til pensling

Kender fuldkornslogoet

Hele 71 % af den danske befolkning kender det orange fuldkornslogo.

Flere opskrifter med fuldkorn