Madpakkeinspiration

Få inspiration til lækre madpakker med fuldkorn, der glæder børn og barnlige sjæle. Tag børnene med i køkkenet og smør madpakken sammen.

Brødselfie

Mange børn synes, at den klassiske rugbrødsmad er kedelig. Men med nogle få tilføjelser kan den faktisk gøres sjov og få sit helt eget liv.

Giv din rugbrødsmad, næse, hår, mund, øjenbryn eller ører og se den komme til live. Her har maden fået liv, ved hjælp af fedtfattig kødpølse, purløg, vindruer og peberfrugt.

Ved siden af rugbrødsmaden er en lækker fuldkornspastasalat med ærter, rød peber, mandler og æg, severet på en bund af salatblade. Sådan får du lidt mere fuldkorn i madpakken, hvis det kniber med rugbrødet.

Soldatermadpakke

En anden måde at give madpakken liv på er ved hjælp af tegninger og fortællinger. Her er et bud på en soldatermadpakke med en lille tegning af faldskærmstropper. I madkassen har soldaterne deres bazooka-wrap, der er lavet af en fuldkornstortilla, kogt skinke, salat, peberfrugt og radisser og desuden en banan-skyder og et håndgranat-æble.

Slip fantasien løs og find på sjove og fjollede historier.

Prinsessemadpakke

Er dit barn mere prinsesse end soldat, kan madkassen også sagtens laves med prinsessetema. Her er der lavet hjertemadder med et udstikker sæt og kyllinge pålæg. Der er desuden juvel-vindruer, en prinsesse-sandwhich og heksens fingrer der stikker op fra bunden af madkassen.

Hvedekernesalat

Fuldkorn i madkassen er ikke kun brød. Et godt alternativ er kogte hvedekerner, de smager skønt og har et dejligt bid. Her er de lavet til en salat med ærter, radisser, tomater, majs, persille og jordbær.

Salaten kan varieres med lige netop de grøntsager, frugter og krydderurter, som dit barn kan lide.

Burger

Et sikkert hit hos børn og barnlige sjæle er en burger. Denne version med fuldkornsburgerbolle, tun, æble, salat, peberfrugt og tomat er særdeles velegnet til madpakken og har et farverigt frugtspyd som tilbehør.

Hjemmebag og grøntsager

Bager du selv? Så udskift gerne halvdelen af melet i din opskrift med fuldkornsmel, så børnene kan få en fuldkornsbolle med. Her er fuldkornsbollen lavet med salat og fiskefrikadelle.

Læg lidt grøntsager, frugt og bær i madkassen. Her har radisserne fået mellemlægspapir om sig, agurkerne er skåret i klodser, og bær er kommet i en bøtte for sig for at beskytte dem mod stød.

Den hurtige #1

I en travl hverdag kan det knibe med tiden. Derfor skal der også være nogle hurtige alternativer til, at få fuldkorn i madkassen.

Her er det 2 kvarte klapsammen med henholdsvis torskerognsmix og ost og skinke. Ved siden af er der en rest fuldkornspasta fra aftensmaden med lidt pesto og sidst men ikke mindst, forskelligt gnavegrønt.

Den hurtige #2

Det andet alternativ til en hurtig madpakke er 3 kvarte klapsammen igen med forskelligt gnavegrønt.

Snacks

Når man har en lang dag i børnehave eller skole, er det rart at have noget spiseligt når den lille sult melder sig. Her nogle foreslag til snacks, der kan spises når det passer.

Snacksene er blandt andet rugbrød stukket ud i hjerteform, små fuldkornsboller, rosiner og nødder frugt og grønt i små bøtter.

Hvor mange børn får nok fuldkorn?

43 % af børn i alderen 4-14 år får den anbefalede mængde fuldkorn om dagen.

Over 22.000 følgere på Facebook

facebook alt
Få de seneste opskrifter og deltag i konkurrencer og events.

Mere inspiration til madpakken