Lun sommersalat med speltkerner

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Kog speltkernerne i ca. 15 min, de skal være bløde men stadig have bid. Rens asparges og knæk den nederste del af ved at holde i hver ende og bøje den til den knækker. På denne måde sorteres den seje del fra og kun den sprøde del skæres i ca. ½ cm tykke skiver. Forårsløget skylles og skæres i tynde ringe. Hæld vandet fra kernerne og vend med smør over lav varme. Bland ærter og asparges i og lun retten igennem. Smag til med citronsaft. Server toppet med forårsløg, revet manchego ost eller parmesan.

Tip

Velegnet som tilbehør til fisk eller alene som forret.


Ingredienser

4 personer
150 g knækkede speltkerner 1 bundt asparges 100 g ærter (bælgede nye eller alternativt fra frost) 2 stk. forårsløg lidt Manchego ost citron 1 spsk. smør (25 g)

Flere opskrifter med fuldkorn