Krydrede kyllingedunser

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Rør kødet sejt med salt i en stor skål. Slå herefter ægget i og den ønskede mængde peber. Løg og gulerødder rives og tilsættes sammen med presset hvidløg og havregryn. Form frikadellerne ved at dyppe en teske i et glas vand, tag lidt fars op med skeen og form det til en lille oval kugle i håndfladen. Steges i lidt rapsolie på panden til de er gyldne. Frikadeller er lækre i pitabrød eller i en salat, og så er det jo en fordel med rester, så kan de nemlig snildt spises i en sandwich dagen efter.

Tips

Har du mod på, at give opskriften dit eget twist, kan du snildt tilføje ingredienser til denne opskrift. Løget kan fx erstattes af forårsløg, og du kan gøre frikadellerne asiatiske ved at tilsætte sorte sesamfrø og lidt revet ingefær.

Når du laver fars, gør det da til en vane at blande grøntsager og havregryn i. På den måde strækker kødet sig længere, og det er en nem måde at få mere fuldkorn og grøntsager ind i kosten på.

Ingredienser

4 personer
450-500 g hakket kyllingekød (3-6 % fedt) 2 gulerødder 1 stort løg 2 fed hvidløg ½-1 rød chili 1 æg 150 g finvalsede havregryn 1 spsk. groft salt peber 1 tsk. spidskommen rapsolie til stegning

Flere opskrifter med fuldkorn