Julesalat med speltkerner og granatæble

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Kog speltkernerne som anvist på pakken. Lad dem køle af.

Snit hvidkålet fint, fx ved hjælp af et mandolinjern. Skræl appelsinerne og skær dem i små stykker. Halver granatæblet og frigør granatæblekernerne. Bland appelsinerne og granatæblekernerne sammen med hvidkålet

Bland citronsaft, olie, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten. Hak valnødderne groft og bland dem samt speltkernerne sammen med salaten.

Ingredienser

4 personer
450 gram hvidkål 30 gram valnødder 250 gram appelsin (2 store) 120 gram granatæblekerner (1 stort granatæble) 3 spsk. citronsaft 1 spsk. olie ½ tsk. peber ½ tsk. salt 150 gram speltkerner eller hvedekerner

Flere opskrifter med fuldkorn