Smoothie med fuldkorn, appelsin og rødbede

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Mandelmælken kan laves selv ved at sætte mandler i blød i vand mindst 3 timer før, men gerne natten over. Herefter sies iblødsætningsvandet fra og mandlerne blandes med vand, blendes og sies gennem en fintmasket sigte eller et klæde. Ingefærekstrakten laves ved at blende ingefær med vand og si trevlerne fra. Alternativt kan der anvendes tørret eller friskrevet ingefær.

Alle ingredienserne blendes i nogen minutter. Hvis smoothien ikke er kold nok, kan den sættes på køl eller der kan tilsættes lidt isterninger.


Ingredienser

Mandelmælk
2½ dl mandler 7½ dl iskoldt vand 50 g afkølet havregrød 1½ dl mandelmælk ¼ dl friskpresset rødbedesaft 1 dl friskpresset appelsinsaft 2 tsk. ingefærekstrakt evt. vaniljepulver

Mere morgenmad med fuldkorn