Havreboller med kardemomme og bær

Denne opskrift lever ikke op til fuldkorslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Rør yoghurt i og tilsæt havregryn, kardemomme, fuldkornsmel og salt. Ælt det almindelige hvedemel i dejen, til den er smidig og glat. Dæk dejen til og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse i cirka 1 time. Slå dejen ned, del den i 18 lige store stykker og form dem til boller. Læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Tryk bærrene ned i bollerne med mellemrum, drys dem med sukker og bag dem ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gyldne.

Tip

Kardemomme kan udelades, og du kan drysse bollerne med havregryn i stedet for bær og sukker, så du har en mere neutral bolle, som du kan spise som sandwichbolle eller morgenmadsbolle. Bollerne kan også koldhæves.

Ingredienser

Ca. 18 boller
25 g gær 5 dl vand 1 dl yoghurt naturel 3,5 % 200 g havregryn 1 spsk. stødt kardemomme 275 g fuldkornskamutmel eller fuldkornsdurummel 1 tsk. groft salt ca. 350 g almindeligt hvedemel 1 æg til pensling 100 g blåbær eller brombær 2-4 spsk. rørsukker eller almindeligt sukker

Flere brød og boller med fuldkorn