Fuldkornssnobrød

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Fremgangsmåde

Lun mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af indtil det kun er lunkent og opløs gæren heri.

Bland de 2 typer mel og salt i en skål og tilsæt den lune væske.

Ælt dejen til den bliver glat. Er dejen klistret tilsættes lidt mere mel.

Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad den hæve i en time.

Del dejen i 12 stykker og sæt dejstykkerne på pinde og bag dem over gløderne fra et bål eller grill.

Når brødene lyder hule og har fået en gylden farve er de færdige.

Tip

Nyd snobrødet sammen med en klat ketchup og en grillet pølse.

Snobrødet gør sig også godt til hjemmelavet marmelade.

Ingredienser

12 stk snobrød
300 g hvedemel 500 g fuldkornslogomærket hvedemel 1 tsk salt 50 g smør 4,5 dl mælk 50 g gær

Flere brød og boller med fuldkorn