Så der fame' fuldkorn du!

Fuldkornspartnerskabets 2018 SoMe-kampagne med Bodil Jørgensen

Fokus på fuldkorn

Fuldkornspartnerskabet tager nye midler i brug, når de i dag lancerer en kampagne med Bodil Jørgensen i hovedrollen på sociale medier, som skal få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Fuldkornspartnerskabets nye kampagne har skuespiller Bodil Jørgensen i hovedrollen og skal minde danskerne om at spise mere fuldkorn bl.a. rugbrød, havregryn, cous cous og knækbrød for blot at nævne nogle af de mange muligheder, der findes for at få mere fuldkorn ind i kosten. Det hele bliver pakket ind i en dialog mellem mor og datter, mens datteren sidder på toilettet.

Den seneste måling fra 2014 viser, at danskerne i gennemsnit spiser 63 gram fuldkorn om dagen. Fødevarestyrelsens officielle kostråd anbefaler, at man spiser 75 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit. 30% af danskerne spiser den anbefalede mængde og de 25% af befolkningen, der spiser allermindst fuldkorn spiser kun 23 gram fuldkorn om dagen. En undersøgelse som Fødevareinstituttet DTU står bag.

”SoMe kampagnen er udviklet til at henvende sig til den brede befolkning. Vi prøver med humor og uden løftede pegefingre, at få danskerne til at spise fuldkorn” siger Rikke Iben Neess kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder har de sidste 10 år arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Fuldkorn betyder at hele kornet er med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder.

Anprisninger og beregninger

Fibre fra rug bidrager til en normal tarmfunktion.

Fibre fra havrekorn bidrager til at øge afføringens volumen.

Fibre fra hvedeklid bidrager til en øget passagehastighed i tarmkanalen. Den anpriste effekt opnås ved et dagligt indtag på mindst 10 g af hvede(klids)fibre. Du får 10 g af hvede(klids)fibre ved at spise 170 g fuldkornmærkede hvedekerner eller fuldkornsmærket pasta om dagen.

Det er vigtigt at spise en varieret og afbalanceret kost og have en sund livsstil.