Videnskabelige rapporter om fuldkorn

Research on public private partherships

The Evolution of the Whole Grain Partnership in Denmark
Rapporten er udarbejdet i et samarbejde mellem CBS og Fuldkornspartnerskabet.

Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013

Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013. (2014) DTU Fødevareinstituttet.

Danskernes fuldkornsindtag 2011-12

Danskernes fuldkornsindstag 2011-2012. (2013)
 DTU Fødevareinstituttet.

Research on Whole Grains and Health

Summary of recent Research on Whole Grains and Health. (2017) Oldways and the Whole Grains Council, USA

Database of health studies from Oldways & the Oldways Whole Grains Council, USA

Find new studies on the benefits of whole grains here

Definition og vidensgrundlag for anbefaling af fuldkornsindtag i Danmark

Fuldkorn
 - Definition og vidensgrundlag for anbefaling af fuldkornsindtag i Danmark. 
(2008) Redigeret af Heddie Mejborn, Anja Biltoft-Jensen, Ellen Trolle og Inge Tetens. 
DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Ernæring.

alt text

Fuld af korn

Fuld af korn -
En antropologisk undersøgelse af faglærte og ufaglærte danskeres hverdagserfaringer med brød og fuldkorn. (2008) Udarbejdet af Gry Skrædderdal Jakobsen og Anja Marie Bornø Jensen. Kræftens Bekæmpelse.

alt text

Hvor mange får nok fuldkorn?

Kun 30 % af den danske befolkning får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen.

Over 22.000 følgere på Facebook

facebook alt
Få de seneste opskrifter og deltag i konkurrencer og events.

Mere om fuldkorn

Hvad er fuldkorn?
Læs mere om fuldkorn
7 facts om fuldkorn
Læs 7 gode facts om fuldkorn
Hvorfor spise fuldkorn?
Gode grunde til at spise fuldkorn
Spis fuldkorn
Det er nemt at få 75 g fuldkorn om dagen.
Materialer og viden
Her kan du få et samlet overblik over viden om fuldkorn og sundhed.
For Fagfolk
For kantiner, håndværksbagere og ernæringsprofessionelle.