Links

Her kan du få endnu mere at vide om fuldkorn.

European Food Information Council

This review looks at the definition of “whole grain” and what qualifies as a whole grain food. Current intakes of whole grains, and dietary guidelines in different countries are presented, along with data on current understanding of the health benefits of whole grain.
Læs reviewet her.

Alt om kost

Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk giver klar besked om kost, sundhed og livsstil.

Netdoktor

Få tips til hvordan du kan spise dig sund og få mere viden om fuldkorn.

Fødevareinstituttet - DTU

Læs om den nyeste forskning indenfor ernæring og om danskernes kostvaner.

Food of Life

Læs om fuldkorn på Københavns Universitets portal om sundhed, fødevarer og ernæring. Her kan du læse nærmere om forskningsresultater, nyheder fra madens verden - og blive klogere på, hvad der er godt for dig og din krop.

Helga – Nordic Centre of Excellence

Nordisk sammenslutning med fokus på forskning om fuldkorn.

Elin

Forskningsprojekt finansieret af Det Strategiske Forskningsråd, der undersøger om lignaner kan forbedre overlevelsen for personer med kræft, hjertesygdom og type 2 diabetes. Lignaner er plantedele, der findes i fiberrige fødevarer, og fuldkornsrug er en særlig god kilde dertil.

3G Center – Gut, Grains & Greens

Dansk forsknings konsortium som undersøger hypotesen om at kost, der påvirker tarmens bakteriesammensætning, derved kan påvirke risikofaktorerne for metaboliske livsstilssygdomme som eksempelvis hjerte-kar sygdomme og type-2 diabetes.

Whole Grains Council

Den amerikanske kampagne til at udbrede kendskabet til fuldkorn I USA.

Health Grain Forum

Health Grain Forum er et EU-finansieret projekt, der sætter fokus på korns egenskaber og forskning omkring fuldkorn.

Go Grains

Aktiviteter om fuldkorn i en australsk kontekst.

Grains for Life

Et tiltag med fokus på fuldkorn fra brødindustrien i USA.

Rye and Health

GRAINTY projektet præsenterer den nyeste resultater af forskningen i rug.

Oats and Health

Her kan du få indblik i havre-forskningen og blive inspireret til nye måder at bruge havre på.

Food & Nutrition Research

International, peer-reviewed Open Access tidsskrift som gør det muligt for forskere at få adgang til vigtige nye artikler helt gratis. Swedish Nutrition Foundation står bag tidsskriftet og de er en NGO der promoverer forskning i ernæring og praktiks implementering af videnskabelig viden.